Presenteren voor hoog intelligent publiek

Online trainingsprogramma presenteren

Presenteren voor hoog intelligent publiek

Presenteren voor slimme mensen is niet zo zeer moeilijker, maar wel anders. Weten wat je te wachten staat helpt je de aanwezige cognitieve kracht in te zetten voor een onvergetelijke presentatie.

Vier grote inzichten uit acht jaar lezingen geven voor hoogbegaafd publiek.

Wat is er anders?

Stel je voor je wordt gevraagd om een presentatie te houden voor een groep hoog intelligente mensen. De zaal zit vol met ingenieurs, onderzoekers, medici of rechtswetenschappers. Kun je dan andere dingen verwachten dan voor gemiddeld publiek?

Het antwoord is: ja, zeker!

En het is niet perse moeilijker of lastiger om een presentatie voor zo’n publiek te houden. Maar wel: anders. En het is beter dat je goed voorbereid bent. Voorbereid op wat anders is, wat je kunt verwachten, en hoe met de andere dynamiek kunt spelen zodat je presentatie slaagt. Of misschien wel: heel gaaf wordt.

Sinds 2009 met hoogbegaafdheid bezig

Ik ben Arjan Rooyens en heb veel ervaring met hoge intelligentie en hoogbegaafdheid. Enerzijds omdat ik zelf hoogbegaafd ben. Ik wist wel dat ik slim was, want atheneum gedaan, universiteit afgerond en allemaal zonder al te veel moeite. Maar in het voorjaar van 2009 deed ik een officiële intelligentie test en die gaf een IQ van 140. Dat betekent dat ik slimmer ben dan 98,4% van de bevolking… Officieel hoofdbegaafd.

Maar, wat betekent dat eigenlijk? In die zoektocht ben ik in 2009 lid geworden van Mensa – de vereniging van hoogbegaafden. Een leuk avontuur met veel ontmoetingen met heel veel, heel kleurrijke mensen, want hoogbegaafdheid uit zich in vele vormen.

Vanaf augustus 2011 ben ik voor een subgroep van Mensa lezing gaan organiseren over ‘Groei op het Werk’, zelf ontwikkeling met betrekking tot je baan. Ik 8 jaar tijd heb ik zo’n 63 mensen uitgenodigd om wat over hun vak te vertellen.

Arjan Rooyens - portret foto

Arjan Rooyens

Voorbereiden op wat je te verwachten staat

In het begin viel het me op dat veel sprekers nogal moesten wennen aan de andere dynamiek die zo’n zaal vol bollebozen met zich meebrengt. Bij het organiseren van die lezingen begon ik die sprekers dan ook voor te bereiden op wat ze te wachten staat.
Zeg maar: ‘Hoe overleef ik hoog intelligent publiek‘, maar dan op een positieve manier.

Dat hielp. En veel sprekers, vonden het met die tips, heel gaaf (soms zelfs een onvergetelijke ervaring) om een lezing voor Mensa te verzorgen.

Er zijn meer hoog intelligente groepen

Diezelfde dynamiek zag ik vaak ook terug in andere groepen waarin ik me bewoog. Ook als je een groep IT’ers in de zaal zet, een groep ingenieurs, of welk andere groep universitair geschoolden mensen, heb je dezelfde effecten waar je rekening mee moet houden.

Ga jij binnenkort presenteren voor zo’n zaal vol hoog intelligente mensen?
Dan is deze training een must. Om je voor te bereiden op de andere dynamiek, maar vooral ook om er een gave ervaring uit te halen.

Wat ga je leren

In deze training geef ik je antwoord op de belangrijkste vragen wat presenteren voor hoog intelligent publiek anders maakt dan gemiddeld publiek:

  • Wat betekent hoge intelligentie eigenlijk?
  • Hoe denken slimme mensen anders?
  • Hoe ga je om met die cognitieve power in de zaal?
  • Welke lastige types kun je verwachten?
  • Wat doe je met hen?
  • Hoe surf je op die golf van cognitieve kracht?

Met deze antwoorden ben je goed voorbereid om de presentatie aan te passen aan de andere dynamiek en er een gave ervaring van te maken.

Direct starten met deze training

Je kunt direct starten met deze training:
Klik hier om de training te kopen.

Nadat je de training gekocht hebt, wordt hij toegevoegd aan jouw account onder ‘Mijn Trainingen‘.

Deze training is normaal eur 72,- 
Deze maand geldt er een éénmalige introductiekorting van 40%, start nu voor slechts eur 43,20.

Start met deze training